FORSIDEN FACEBOOK USA 13/14 UTVEKSLING? BLOGLOVIN

Ikke lenge igjen!

Nå er det ikke lenge igjen før jeg drar til USA! Har enda ikke fått vertsfamilie, så vet ikke når jeg drar men blir mest sansynlig å dra 8, 15 eller 22. august ettersom forberedelseskurset i New York starter de dagene. Men igjen så kan det jo hende at jeg ikke får dratt på forkurset om jeg ikke får familie før den 22 eller at datoene ikke passer med skolestart. Vi får se :)

Forkurset er et kurs som varer i en uke og tar sted i New York. Det er ikke bare STS som holder et slikt kurs så vi møter nok andre fra forskjellige organisasjoner. Etter kurset drar alle til sine vertsstater.

Uken i New York kan se slik ut: 

 Dag 1. Ankomst. Du blir tatt imot av STS-ledere på flyplassen og drar videre til campus. Der møter du alle deltakerne som skal være med på kurset.

Dag 2. Velkomstmøte. Vi blir kjent med campus og prøver noen amerikanske idretter sammen. Vi forbereder oss også på morgendagens utflukt til byen.

Dag 3. Sightseeing i New York City. Vi oppdager blant annet Times Square og avslutter kvelden med en båttur rundt Manhattan. Vi får også tid til shopping og sightseeing på egenhånd. På kvelden samles vi til filmkveld.

Dag 4. Vi spanderer hele dagen på campus og har diskusjoner rundt hvordan det er å være utvekslingselev. Vi prøver oss også på amerikanske idretter og tar oss en dukkert i bassenget.

Dag 5 og 6. Vi får besøk av en amerikansk professor som forteller om amerikansk historie, det politiske systemet og hverdagslivet i USA. Vi avslutter dagen på Jones beach.

Dag 7. Diskusjoner rundt forberedelser og tid til å ta opp spesielle spørsmål. Avskjedsfest før du og dine kurskamerater reiser videre til vertsfamiliene.
(kopi fra STS sin hjemmeside) 

Nå Gleder jeg meg helt sinnsykt til jeg skal dra og får så vidt sove om nettene. Har magen full av sommerfugler. Men begynner å skjønne hvorfor dem sier at utveksling ikke er for alle. Jeg har ingen kontroll over situasjonen nå. Og hvem vet, plutselig ringer dem imorgen og sier at jeg drar om en uke. Da er det bare å pakke, søke stipend og diverse, skaffe flybilett til Oslo, si hade til venner.. pluss mye mer! Dessuten vil jeg jo ha tid til å få snakket med familien, å få vite hva jeg kommer til. Gleder meg til den dagen jeg sitter trygt i sofaen hos vertsen og spenningen har gitt seg. 

Ellers i sommer har jeg ikke gjort annet enn å jobbe, pakke litt smått og vært mye med familien. Har mormor og bæste på besøk så får vært litt med dem også før jeg drar:) Det skal gå ti måneder før jeg får høre latteren til verdens beste lillesøster på nært hold igjen. Hun fyller foresten 3år etter jeg er dratt og det gjør så vondt at jeg ikke er der da. Det skal bli så godt den dagen jeg ser henne igjen. Gleder meg allerede!

Om noen lurer på noe er det bare å spørre!

#Utveksling #USA 5 kommentarer

Kari Hillesland

28.07.2013 kl.10:53

Å så utrolig nærvepirrende å sitte å vente da! Håper du får dra på NY campen, jeg var der for et par år siden og det var en av de beste opplevelsene i mitt liv! Lykke til :)

Maren Vikeby

28.07.2013 kl.23:16

Kari Hillesland: takk! Nervepirrende ja.. Skal jeg love deg! Men krysser fingrene for at jeg for dra:)

Elise Ervum - Livet i Chicago

29.07.2013 kl.08:53

Håper det ordner seg med vertsfamilie snart :-)

08.08.2013 kl.13:23

hvor mye koster hawaii turen?

Maren Vikeby

08.08.2013 kl.14:45

Anonym: 5-6000 kr. Om du er utvekslingselev får du stipend som ligger på rundt 40-50.000 kr i året så det er egentlig bare å sette av litt så er du der :)

Skriv en ny kommentar

MAREN H. VIKEBY

17år - Vadsø/Finnmark Utvekslingselev i Tempe, Arizona skoleåret 2013-2014

+ Legg meg til som venn

TRANSLATE

TWITTER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits