FORSIDEN FACEBOOK USA 13/14 UTVEKSLING? BLOGLOVIN

On our way to California!

Nå er vi på vei til California! Blogger når jeg er framme eller etter helga. Er ikke så mye å si. Men kan jo si at jeg hadde min første "Assembly" idag. Det er en time der alle samles i gymsalen og de presenterer alle sportslagene. De avslørte også temaet for homecoming (som foresten er 21. September) som er "drops of Jupiter" eller "in space" om du vil.
Blogger foresten i bilen nå så det får duge med mobilbilder (fra "Assembly'en")4 kommentarer

Sandstorm og California!

For to dager siden fikk jeg oppleve Arizona sitt alternativ for snøstorm. Siden det er monsuntid nå er det litt mer regn en vanlig (som vil si at de faktisk får regn) - noe de ellers aldri gjør. Det begynte først å blåse veldig og så kunne man se en "veggen" av støv i lufta. Det var utrolig stilig! Når vi hadde denne "veggen" over huset begynte det å pøse ned store dråper med regn. I tillegg tordnet det og lynte det så lysene i huset blinket. Jeg var helt i hundre og løp rundt i huset fra vindu til vindu. Men vertsen sa at de ikke får slike stormer ofte så jeg var heldig som fikk se.Der fikk dere også se nabolaget jeg bor i. Men over til den andre delen av overskrifta; til helga drar vi til California! Debbie(vertsmor), mamma og pappa hjemme har ordnet alt av papirer og skrevet under så jeg kan lære meg å surfe der borte. Gleder meg utrolig mye. Vertsen leier et hus der som er veldig fint! Mandagen etter er det laborday som vil si null skole. Også har vi homecomming på skolen den 21. september bare to dager før bursdagen min. 

Ellers har jeg det veldig fint her borte. Koser meg i varmen som bare det! Matten, fysikken og kjemien går litt tregt på grunn av alle de kompliserte utrykkene. Men det går seg nok til etter hvert. Bare å pugge, pugge, pugge!

 #Utveksling2 kommentarer

Første skoledag.

Det er helt utrolig hvor fort det har gått. På torsdag fikk jeg beskjed om at jeg skulle dra og idag hadde jeg min første skoledag. Dagene har gått i ett og det skjer noe nytt hele tiden. Dagene består av mye latter og kulturforskjeller. Tempe er det helt motsatte av Vadsø! Vi går i shorts neste hele året rundt og det er bare så utrolig varmt ute! Det er faktisk som å sitte i badstu hele dagen, takk og pris for aircondition sier jeg bare!

Tilbake til overskrifta. Idag var min første dag på Corona og det gikk faktisk kjempebra! Var mange nyskjerrige amerikanere og utrolig hyggelige lærere! Men jeg merket at etter skolen var jeg bra sliten (Noe jeg fortsatt er). Det kommer nok av lite søvn og at alt bare går i ett. Det går seg nok til etter hvert!
Jeg har ikke meldt meg på noen sport enda, men skal se hva de tilbyr og hva jeg kan melde meg på.

Her er foresten noen bilder fra i går! Tok en tur til byen og får å sjekke ut ASU som er universitetet der den nest eldste vertssøstera mi (Julia) går. Min første amerikanske frokost, måtte selfølgelig ta bilde.

Her kommer bilder fra en bygning med studentboliger, Julia har deler en leilighet her med en annen jente. Det er så utrolig fint og moderne! Men det er kanskje ikke så rart når Tempe er en universitet-by! Tror det var slik at ASU har flest studenter i hele USA!


Stor TV ved basenget! Helt ok liksom.

Har ikke noen bilder fra min skole, men kommer sikkert etter hvert :)

 ... Ingen kommentarer

Vadsø-Oslo-London-Phoenix

Hei! Kom fram til vertsen rundt den her tida igår. Til nå koser jeg meg veldig og familien er helt topp. Har vært innom flere matvarebutikker idag samt andre steder. Har også kjøpt ny mobil, klarte selfølgelig å miste min på flyet!! Tenkte å skrive litt om reisen.

Først tok jeg fly fra Vadsø til Oslo. Da jeg kom fram på Gardemoen satt jeg alene på Starbucks i kanskje en time da jeg pluttselig fant Catarina som skulle til Canada. Vi satt oss ned og ventet hele natten ilag. Deretter kom det bare flere og flere så til slutt var det tid til å dra. Satt ved siden av en som skulle til sør-Amerika på flyet, veldig koselig fyr :)

Da vi var kommet til London fikk jeg beskjed om at jeg skulle sitte på flyet til Phoenix med Lucas fra Sverige. Vi var også de eneste som reiste rett til Phoenix. Så når vi kom til flyplassen fant jeg Lucas og vi spiste Brunch. Etter det dro jeg han med meg på litt shopping, han var heldigvis veldig tolmodig så det gikk fint! Flyturen til Phoenix tok 10 timer og kunne ikke hatt det bedre med Lucas ved siden av. Han bor også i nerhetan av min by så tipper vi ses igjen :)

Oslo-London


Catarina (Canada)
Her sitter gjengen og venter på flyet til London.

London-Phoenix
Lucas (han bor i Gilbert like ved Tempe)


Maten var utrolig god. Det her var foresten under "Breakfast"

Så var vi i lufta!
Rocky Mountain

Har også video fra da vi landet i Phoenix, skal legge den ut senere for det var utrolig fint og mye større enn forventet! Tempe er foresten en slags bydel av Phoenix selv om det er skrevet som en egen by.

#Utveksling... Ingen kommentarer

Plutselig på gardemoen!

Ja, vet ikke hvor jeg skal begynne engang, men kan vel starte med å si at jeg sitter på gardemoen nå! Ble desverre ikke tid til å skrive et innlegg før jeg dro, men kan skrive nå om de hektiske 24 timene jeg har hatt. 

Jeg fikk endelig den etterlengtede tellefonen fra STS om vertsfamilie i går mårrest og både jeg og mamma var helt hysteriske og gråt. Jeg hadde kommet inn i Arizona, men hun fra STS visste ikke hvor i Arizona eller noe om vertsfamilien. Men det gjorde liksom ingen ting for hun sa at hun skulle prøve å sette meg på et fly på tirsdag/onsdag og da kunne jeg ha litt tid på meg og få snakket med familien... men neida! Hun ringte senere på dagen og sa at siden skolen allerede hadde begynt så ville hun helst at jeg skulle dra lørdag (i morgen). Siden jeg bor i Vadsø så måtte vi bestille flybilett til meg til i dag. Så hadde faktisk en dag på meg! Helt utrolig at vi faktisk fikk det til! All ære til verdens beste foreldre som har vært så tolmodige og hjelpsome! 

Jeg tok flyet fra Vadsø til Kirkenes kl. 18.45 idag og sitter nå på Gardemoen, skal sitte her til rundt 6 på morgenen for da skal jeg møte resten som også reiser idag. Men til det aller viktigste: 

Jeg har fått familie i Tempe i Arizona som er en by med nesten 170.000 inbyggere og som dessuten ligger rett utenfor Phoenix. Jeg skal gå på Corona Del Sol High School med 2700 elever. Vertsfamilien har jeg ikke hatt kontakt med enda siden det ble så kort varsel og at jeg faktisk ikke fikk vite noe om dem før i dag formiddag. Så får forhåpentligvis snakket med dem inatt. Familien består av vertsmor (Debra), vertsfar (Frank), vertssøster(Natalie) og vertsbror (Austin). Tror jeg skal vente litt med å legge ut så mye om familien intil jeg har snakket med dem! 


Joda, Arizona er en ørken-stat! Skolen jeg skal gå på. Skolefargen er foresten oransje, sånn type gresskar-oransje. Men det skal sikkert gå fint :)

Vi snakkes en annen gang, nå starter eventyret!

#Utveksling... Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » September 2013 » August 2013 » Juli 2013

MAREN H. VIKEBY

17år - Vadsø/Finnmark Utvekslingselev i Tempe, Arizona skoleåret 2013-2014

+ Legg meg til som venn

TRANSLATE

TWITTER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits