FORSIDEN FACEBOOK USA 13/14 UTVEKSLING? BLOGLOVIN

17 år!

På mandag fylte jeg 17 år, Hipp hurra for meg! Hadde en kjempehyggelig dag med vertsen og fikk så mange hilsninger fra Norge. Bursdagen min varte i nesten to dager på grunn av tidsforskjellen noe som var veldig morsomt. Så på søndagen når klokka hadde passert midnatt i norge fikk jeg en krukke med jellybeans fra vertsen (Er veldig glad i jellybeans). Våknet mandags morgen med en liten forkjølelse som ble værre utover dagen. Så var ikke fult så tilstedeværende når jeg kom hjem fra skolen. Ble sunget til i tre av klassene mine og måtte synge den norske versjonen selv i en av dem. Har jo verdens fineste sangstemme så det var heldigvis ikke flaut. Når jeg kom hjem fra skolen satte jeg meg ned for å gjøre leksene mine så dro vi ut for å spise på en mexicansk resturant. Når vi kom hjem fikk jeg hjemmelaget sjokolade-rullekake og åpnet gavene fra vertsen. Fikk et skilt som jeg så på stranden i California pluss bodylotion, arizona-bilde-ting og litt til. BAre elsker skiltet jeg fikk og kan ikke vente med å henge det opp på rommet mitt i Norge! 


Fikk et bursdagskort fra naboen vår Yvette som er fra Frankrike. Utrolig helrig dame, hun er i Frankrike nå på besøk hos noen slektninger så gleder meg til hun kommer hjem!

Og til litt andre ting så var jeg og Debbie på skojakt noen dager før homecoming og kom tilbake med ikke mindre enn to par sko. Kjøpte også kjolen jeg hadde på meg på homecoming og har fått mange spørsmål om hvorfor jeg ikke brukte en lang kjole. Det er fordi det er prom på slutten av året som er den type dans så gleder meg enda mer til prom!

Idag er jeg hjemme fra skolen fordi jeg var helt utslitt igår etter skolen og siden vi bare har halv dag idag følte jeg det beste var å være hjemme så jeg kan bli bedre til imorgen når det er full dag! Erle har fått vann/brann kopper så sender en liten god-bedring-hilsen til henne i samme slengen!... Én kommentar

Homecoming

Er nettopp kommet hjem, så skal ikke skrive så alt for mye. Har vært på homecoming idag og det var så morro! Dansen i seg selv var ikke så andreledes fra va jeg er vant til å var ikke akurat så særlig morsomt, men bildene og middagen før dansen var det beste med dagen.

Jeg våknet opp litt før 7 imårrest, bare fordi jeg ikke får sove, å gjorde litt husarbeid før jeg og Natalie tok turen til kjøpesenteret hvor de skulle gjøre sminken vår. Vi så helt forferdelig ut etter vi hadde vært der, å de var dessuten slemme og sene så vi kom for sent til frisøren.. Fikk ordnet håret hos en koselig dame som jobber hjemme og hun var kjempeflink og utrolig hyggelig. Når vi kom hjem vasket vi av oss sminken som så rett og slett helt for ... ut! så var det å sminke seg på nytt og ta bilder før vi dro videre for å ta flere bilder.. :)

Vi tok bilder med hele gruppen, men har ikke alle bildene. Etter bilder dro vi på en pizzeria som heter Oregano's som foresten serverte utrolig god mat. Vi hadde booket et privat rom og vi var til sammen 16 stykk. Etter vi hadde spist dro vi til homecoming. Folk er alltid så utrolig hyggelige og jeg fikk en haug med komplimenter, ga selfølgelig mange tilbake også! :)

Å ja, æ hadde date til homcoming, hehe! Natalie og Jake som fikset, og jeg var utrolig heldig som i det hele tatt hadde en date i og med at jeg bare har vært her en måned (Akurat en måned idag, hurra). Han var veldig snill og vi hadde det veldig morsomt.
Natalie og Jake som ble nominert til homecoming konge og dronning, de vant ikke men ser fremdelses supersøte ut sammen!Etter homecoming dro vi til Ihop og spiste frokost-dessert som french-toast med krem og bær, pannekaker, egg og bacon ++


I dag har verdens hærligste lillesøster bursdag og fyller hele 3år! Dadda er kjempeglad i deg lillevenn <3 Selv har jeg bursdag på mandag så det gleder jeg meg til! :)

#Utveksling6 kommentarer

Go Diamondbacks!

Dagen i går var laang og utmattende, men utrolig morsom!

Sto opp i halv seks tiden for å ordne meg. Så kjørte Debbie meg til en fotograf som tar årbokbilder. Vet enda ikke om jeg får være med i årboken, men tok bilde for sikkerhets skyld. Jeg har ikke sett bildene og får ikke velge selv hvilket de putter i årboken. Det er fordi siste frist til å ta bilde var igår og da ble det bare sånn, men pytt pytt! Bildene får jeg se og kjøpe om jeg vil (noe jeg vil) neste torsdag. 

Når vi var ferdig hos fotografen dro vi til den botaniske hagen, det er en park med ørken-planter. Mye av plantelivet i Arizona er ikke oprinnelig herfra, men har kommet etter at folk bosatte seg her. Uansett, så dro vi ikke dit for å se på plantene, men hva jeg gjorde der kan jeg ikke si enda:)

Så var det i vei for å hente Austin hos en venn, men først stoppet vi innom jobben til Julia for å si hei til henne. Fikk også en blåbærmuffins som var kjempegod. Vi fikk foresten smør med muffinsen! Haha, tyyypisk amerikansk! Da vi hadde hentet Austin og kjørt han hjem dro vi til Lifetime som er et kjempebra treningssenter for å skaffe meg et medlemskap. Har konsultasjonstime på onsdag. Fikk også masse rabatter på Spa'et der og poeng som kan brukes til pt-timer, tennistimer ++ Også veldig typisk amerikansk å få mye ekstra. Funker for meg!

Etter det igjen dro vi hjem og spiste lunsj. Like etterpå tok jeg og Natalie turen opp til Scotsdale for å se etter homecoming-kjole til meg! Jeg fant en utrolig fin kjole, men mangler fortsatt sko og smykker. Det skal vi fikse idag for vi må uansett innom kjøpesenteret i Chandler for å bestille time hos noen som skal gjøre sminken vår før homecoming. Håret skal vi også få gjort hos en frisør.

så over til dagens høydepunkt; Natalie, Jake, Austin og jeg dro på min aller første baseballkamp! Var utrolig morsomt, men fikk ikke akurat med meg så mye av selve kampen. Laget til Arizona heter Diamondbacks som er et kallenavn til en klapperslange. Det er slutten av sesøngen, og laget vårt var visst ikke så bra, men de hadde vunnet over New York Yankees en gang så de har vært veldig gode. Alle fikk utdelt en nikkedukke og gratis pølse, drikke, kjeks og you name it. Igjen, typisk amerikansk. Baseball stadiumet her i Arizona er det eneste eller det første stadiumet som kan både åpne og lukke taket. De åpnet det under kampen og vi kunne se et fly fly skikkelig nært noe som var kjempestilig. 
Måtte selfølgelig kjøpe meg en jersey! 

#Utveksling... Ingen kommentarer

Utvekslinsstudentene i området

I helga som var hadde utvekslingsstudentene (i STS) sammenkomst et sted i Scottsdale bare en kort time unna Tempe. Der møtte jeg folk fra flere steder i verden og det var utrolig morsomt! For meg i alle fall. Alle måtte ta med seg mat fra sitt land så jeg smakte på mye forskjellig mat, men var ikke alt som falt i smak! Selv hadde jeg med meg en helt simpel bløtkake som vi pyntet med jordbær og blåbær, orket ikke lage kjøttkaker. Men tror ikke kjøttkakene var savnet da hver eneste svenske hadde med seg kjøttboller! haha.


Israel - Sveits - Tyskland - Tyskland - Kina


USA (vertssøster til en av dem) - Kina - Filippinene - En vertsmor til av av dem - Sverige - Sverige - Sverige - Sverige


Alle utvekslingselevene.


Her er foresten et bilde jeg tok igår på skolen. Siden det nesten aldri regner er skapene og gangene ute. Men igår regnet det så mye som det ikke har gjort på lenge (ble jeg fortalt) og vi vasset i vann på vei til timene! enkelte steder gikk vannet opp til midten av leggene. 

Ellers går det bedre på skolen noe som gjør at jeg bare trives enda mer! Har også blitt kjent med Rachele fra Italia som bor like i nerheten (nummer to nederst fra høyre på fellesbildet) Hun sitter foresten ved siden av Lone som jeg ble kjent med før jeg kom hit. Jeg møtte også Lucas som jeg reiste hit sammen med igjen pluss flere av svenskene. Til helga skal jeg og Natalie dra til Scotsdale for å se etter homecomming-kjole til meg! Neste uke er det tema-uke på skolen og den helga er homecoming. Gleder meg veldig mye!

#Utveksling... Ingen kommentarer

Bilder fra California

Dagene her nede går utrolig fort, jeg mener.. det er jo snart helg igjen! For hver dag som går blir forholdene bare bedre og bedre. Føler meg veldig komfortabel rundt vertsfamilien og de har vært veldig imøtekommende og bare rett og slett herlige! På skolen går ting mye bedre, jeg har fått en nogenlunde oversikt over hva vi går gjennom så henger litt bedre med i timene. Folkene på skolen er også superhyggelige og om jeg nyser i en time så hører jeg bare "bless you" overalt! Det syns jeg er veldig morsomt. Nå er det snart homecoming (21.september) og jeg gleder meg utrolig mye! Natalie har snakket om å ta meg med til Scottsdale her i Arizona for å se på kjoler og se litt rundt i butikkene. Gleder meg kjempemye. Uka før homecoming er det temauke som vil si at vi hver dag skal kle oss etter et tema. I morgen er det fotballkamp (skolelaget) og da skal man visst også kle seg etter tema (denne gangen er det å kle seg i oransje), det blir min første fotballkamp her, men har hørt at fottballaget her ikke er så bra. (Vi er gode i basket da)

Idag har jeg vært på skolen og så dro jeg og Debbie (vertsmor) til et kjempefint treningssenter og danset Zumba. Zumba her i forhold til Vadsø er mye hardere, men fortsatt like gøy om ikke mer! Tenker å skaffe meg treningskort der, for jeg tror ikke jeg kan melde meg på en av høst-sportene på skolen. Da må jeg vente til vinteren.

Meeeen, til overskrifta! Siden dagene går så fort glemmer jeg jo helt av å oppdatere dere hjemme her på bloggen, men altså dagene går i ett! Uansett, så dro vi til Carlsbad i California helga som var og jeg stooorkoset meg der! Huset familien leide var kjempefint og fikk mitt eget rom. 

Fredag.

Vi startet herfra i 4- halv fem tiden og kom frem ett på natten. Det var meg, Natalie og Julia (vertssøstre), Austin (vertsbror), Jake (kjæresten til Natalie) og Debbie og Frank (vertsforeldre). Siden vi kjørte så sett fikk jeg ikke sett så mye fordi det var mørkt. Når vi kom fram la vi oss med en gang og jeg sovnet også med en gang! Tok bare bilder av mitt soverom.Lørdag.

På lørdagen prøvde jeg surfing for første gang og jeg må innrømme at jeg ble overasket over meg selv! Det gikk mye bedre enn forventet (in your face, Øivind!) Frank (vertsfar) var kjempesnill og tok kjempemasse bilder. Fikk ikke akurat de beste bildene, siden de andre hadde gjort dette før å var litt bedre en meg, men jaja, kunne ikke vært mer fornøyd av egen innsats. Etter vi var ferdig å surfe gikk vi til en mexikansk fastfood sjappe som hadde kjempegode buritos. Både California og Florida er veldig spansk-preget. Senere leide vi elektriske sykler og tok en sykkeltur langs kysten. Kan ikke beskrive hvor fint det var, men du kan jo tenke deg palmer, strender, bølger, folk som jogger, sol. Det var rett og slett bare heeerrlig!


Fra venstre; Meg, Julia, Natalie, Jake og Austin.


Om du ser i bakgrunnen ser du meg på det grønne brettet. Bølgene var faktisk veldig store!
Herbie! Her er foresten huset vi bodde i, fint ikke sant?

Søndag.

Søndags morgen tilbringte vi også på surfebrettene.  Vertsen hadde også noen venner av dem over som bodde i område og vi grillte og spilte spill. Veldig koselig! Senere på dagen dro vi ned til stranden og spilte baseball hvor jeg igjen ble utrolig overasket over mine evner! Er jo født amerikaner jeg, hihi.

Mandag.

Mandag var siste dag, eller siste timer før vi dro hjem igjen. Vi brukte selfølgelig mandags morgen på å surfe. Det var like artig 3. gangen som 1. gangen. Så vi dro til stranden, surfet og så dro vi tilbake til huset, dusjet, pakket i bilen og la på vei hjemover. Denne gangen fikk jeg sett litt mer av både California og Arizona og det var helt utrolig! Noen steder var det bare fjell av det som så ut som løse steiner, andre steder var det sanddyner og så var det jo selfølgelig kaktuser. Var virkelig fasinert der jeg satt!

finner ikke bildene fra mandagen, kanskje Julia har tatt dem? hehe, i så tilfelle får jeg bare vise dem en annen gang :)

#utveksling... Ingen kommentarer
Les mer i arkivet » September 2013 » August 2013 » Juli 2013

MAREN H. VIKEBY

17år - Vadsø/Finnmark Utvekslingselev i Tempe, Arizona skoleåret 2013-2014

+ Legg meg til som venn

TRANSLATE

TWITTER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits