FORSIDEN FACEBOOK USA 13/14 UTVEKSLING? BLOGLOVIN

17 år!

På mandag fylte jeg 17 år, Hipp hurra for meg! Hadde en kjempehyggelig dag med vertsen og fikk så mange hilsninger fra Norge. Bursdagen min varte i nesten to dager på grunn av tidsforskjellen noe som var veldig morsomt. Så på søndagen når klokka hadde passert midnatt i norge fikk jeg en krukke med jellybeans fra vertsen (Er veldig glad i jellybeans). Våknet mandags morgen med en liten forkjølelse som ble værre utover dagen. Så var ikke fult så tilstedeværende når jeg kom hjem fra skolen. Ble sunget til i tre av klassene mine og måtte synge den norske versjonen selv i en av dem. Har jo verdens fineste sangstemme så det var heldigvis ikke flaut. Når jeg kom hjem fra skolen satte jeg meg ned for å gjøre leksene mine så dro vi ut for å spise på en mexicansk resturant. Når vi kom hjem fikk jeg hjemmelaget sjokolade-rullekake og åpnet gavene fra vertsen. Fikk et skilt som jeg så på stranden i California pluss bodylotion, arizona-bilde-ting og litt til. BAre elsker skiltet jeg fikk og kan ikke vente med å henge det opp på rommet mitt i Norge! 


Fikk et bursdagskort fra naboen vår Yvette som er fra Frankrike. Utrolig helrig dame, hun er i Frankrike nå på besøk hos noen slektninger så gleder meg til hun kommer hjem!

Og til litt andre ting så var jeg og Debbie på skojakt noen dager før homecoming og kom tilbake med ikke mindre enn to par sko. Kjøpte også kjolen jeg hadde på meg på homecoming og har fått mange spørsmål om hvorfor jeg ikke brukte en lang kjole. Det er fordi det er prom på slutten av året som er den type dans så gleder meg enda mer til prom!

Idag er jeg hjemme fra skolen fordi jeg var helt utslitt igår etter skolen og siden vi bare har halv dag idag følte jeg det beste var å være hjemme så jeg kan bli bedre til imorgen når det er full dag! Erle har fått vann/brann kopper så sender en liten god-bedring-hilsen til henne i samme slengen!Én kommentar

Homecoming

Er nettopp kommet hjem, så skal ikke skrive så alt for mye. Har vært på homecoming idag og det var så morro! Dansen i seg selv var ikke så andreledes fra va jeg er vant til å var ikke akurat så særlig morsomt, men bildene og middagen før dansen var det beste med dagen.

Jeg våknet opp litt før 7 imårrest, bare fordi jeg ikke får sove, å gjorde litt husarbeid før jeg og Natalie tok turen til kjøpesenteret hvor de skulle gjøre sminken vår. Vi så helt forferdelig ut etter vi hadde vært der, å de var dessuten slemme og sene så vi kom for sent til frisøren.. Fikk ordnet håret hos en koselig dame som jobber hjemme og hun var kjempeflink og utrolig hyggelig. Når vi kom hjem vasket vi av oss sminken som så rett og slett helt for ... ut! så var det å sminke seg på nytt og ta bilder før vi dro videre for å ta flere bilder.. :)

Vi tok bilder med hele gruppen, men har ikke alle bildene. Etter bilder dro vi på en pizzeria som heter Oregano's som foresten serverte utrolig god mat. Vi hadde booket et privat rom og vi var til sammen 16 stykk. Etter vi hadde spist dro vi til homecoming. Folk er alltid så utrolig hyggelige og jeg fikk en haug med komplimenter, ga selfølgelig mange tilbake også! :)

Å ja, æ hadde date til homcoming, hehe! Natalie og Jake som fikset, og jeg var utrolig heldig som i det hele tatt hadde en date i og med at jeg bare har vært her en måned (Akurat en måned idag, hurra). Han var veldig snill og vi hadde det veldig morsomt.
Natalie og Jake som ble nominert til homecoming konge og dronning, de vant ikke men ser fremdelses supersøte ut sammen!Etter homecoming dro vi til Ihop og spiste frokost-dessert som french-toast med krem og bær, pannekaker, egg og bacon ++


I dag har verdens hærligste lillesøster bursdag og fyller hele 3år! Dadda er kjempeglad i deg lillevenn <3 Selv har jeg bursdag på mandag så det gleder jeg meg til! :)

#Utveksling6 kommentarer

Go Diamondbacks!

Dagen i går var laang og utmattende, men utrolig morsom!

Sto opp i halv seks tiden for å ordne meg. Så kjørte Debbie meg til en fotograf som tar årbokbilder. Vet enda ikke om jeg får være med i årboken, men tok bilde for sikkerhets skyld. Jeg har ikke sett bildene og får ikke velge selv hvilket de putter i årboken. Det er fordi siste frist til å ta bilde var igår og da ble det bare sånn, men pytt pytt! Bildene får jeg se og kjøpe om jeg vil (noe jeg vil) neste torsdag. 

Når vi var ferdig hos fotografen dro vi til den botaniske hagen, det er en park med ørken-planter. Mye av plantelivet i Arizona er ikke oprinnelig herfra, men har kommet etter at folk bosatte seg her. Uansett, så dro vi ikke dit for å se på plantene, men hva jeg gjorde der kan jeg ikke si enda:)

Så var det i vei for å hente Austin hos en venn, men først stoppet vi innom jobben til Julia for å si hei til henne. Fikk også en blåbærmuffins som var kjempegod. Vi fikk foresten smør med muffinsen! Haha, tyyypisk amerikansk! Da vi hadde hentet Austin og kjørt han hjem dro vi til Lifetime som er et kjempebra treningssenter for å skaffe meg et medlemskap. Har konsultasjonstime på onsdag. Fikk også masse rabatter på Spa'et der og poeng som kan brukes til pt-timer, tennistimer ++ Også veldig typisk amerikansk å få mye ekstra. Funker for meg!

Etter det igjen dro vi hjem og spiste lunsj. Like etterpå tok jeg og Natalie turen opp til Scotsdale for å se etter homecoming-kjole til meg! Jeg fant en utrolig fin kjole, men mangler fortsatt sko og smykker. Det skal vi fikse idag for vi må uansett innom kjøpesenteret i Chandler for å bestille time hos noen som skal gjøre sminken vår før homecoming. Håret skal vi også få gjort hos en frisør.

så over til dagens høydepunkt; Natalie, Jake, Austin og jeg dro på min aller første baseballkamp! Var utrolig morsomt, men fikk ikke akurat med meg så mye av selve kampen. Laget til Arizona heter Diamondbacks som er et kallenavn til en klapperslange. Det er slutten av sesøngen, og laget vårt var visst ikke så bra, men de hadde vunnet over New York Yankees en gang så de har vært veldig gode. Alle fikk utdelt en nikkedukke og gratis pølse, drikke, kjeks og you name it. Igjen, typisk amerikansk. Baseball stadiumet her i Arizona er det eneste eller det første stadiumet som kan både åpne og lukke taket. De åpnet det under kampen og vi kunne se et fly fly skikkelig nært noe som var kjempestilig. 
Måtte selfølgelig kjøpe meg en jersey! 

#UtvekslingIngen kommentarer

Utvekslinsstudentene i området

I helga som var hadde utvekslingsstudentene (i STS) sammenkomst et sted i Scottsdale bare en kort time unna Tempe. Der møtte jeg folk fra flere steder i verden og det var utrolig morsomt! For meg i alle fall. Alle måtte ta med seg mat fra sitt land så jeg smakte på mye forskjellig mat, men var ikke alt som falt i smak! Selv hadde jeg med meg en helt simpel bløtkake som vi pyntet med jordbær og blåbær, orket ikke lage kjøttkaker. Men tror ikke kjøttkakene var savnet da hver eneste svenske hadde med seg kjøttboller! haha.


Israel - Sveits - Tyskland - Tyskland - Kina


USA (vertssøster til en av dem) - Kina - Filippinene - En vertsmor til av av dem - Sverige - Sverige - Sverige - Sverige


Alle utvekslingselevene.


Her er foresten et bilde jeg tok igår på skolen. Siden det nesten aldri regner er skapene og gangene ute. Men igår regnet det så mye som det ikke har gjort på lenge (ble jeg fortalt) og vi vasset i vann på vei til timene! enkelte steder gikk vannet opp til midten av leggene. 

Ellers går det bedre på skolen noe som gjør at jeg bare trives enda mer! Har også blitt kjent med Rachele fra Italia som bor like i nerheten (nummer to nederst fra høyre på fellesbildet) Hun sitter foresten ved siden av Lone som jeg ble kjent med før jeg kom hit. Jeg møtte også Lucas som jeg reiste hit sammen med igjen pluss flere av svenskene. Til helga skal jeg og Natalie dra til Scotsdale for å se etter homecomming-kjole til meg! Neste uke er det tema-uke på skolen og den helga er homecoming. Gleder meg veldig mye!

#UtvekslingIngen kommentarer

Sandstorm og California!

For to dager siden fikk jeg oppleve Arizona sitt alternativ for snøstorm. Siden det er monsuntid nå er det litt mer regn en vanlig (som vil si at de faktisk får regn) - noe de ellers aldri gjør. Det begynte først å blåse veldig og så kunne man se en "veggen" av støv i lufta. Det var utrolig stilig! Når vi hadde denne "veggen" over huset begynte det å pøse ned store dråper med regn. I tillegg tordnet det og lynte det så lysene i huset blinket. Jeg var helt i hundre og løp rundt i huset fra vindu til vindu. Men vertsen sa at de ikke får slike stormer ofte så jeg var heldig som fikk se.Der fikk dere også se nabolaget jeg bor i. Men over til den andre delen av overskrifta; til helga drar vi til California! Debbie(vertsmor), mamma og pappa hjemme har ordnet alt av papirer og skrevet under så jeg kan lære meg å surfe der borte. Gleder meg utrolig mye. Vertsen leier et hus der som er veldig fint! Mandagen etter er det laborday som vil si null skole. Også har vi homecomming på skolen den 21. september bare to dager før bursdagen min. 

Ellers har jeg det veldig fint her borte. Koser meg i varmen som bare det! Matten, fysikken og kjemien går litt tregt på grunn av alle de kompliserte utrykkene. Men det går seg nok til etter hvert. Bare å pugge, pugge, pugge!

 #Utveksling2 kommentarer

Første skoledag.

Det er helt utrolig hvor fort det har gått. På torsdag fikk jeg beskjed om at jeg skulle dra og idag hadde jeg min første skoledag. Dagene har gått i ett og det skjer noe nytt hele tiden. Dagene består av mye latter og kulturforskjeller. Tempe er det helt motsatte av Vadsø! Vi går i shorts neste hele året rundt og det er bare så utrolig varmt ute! Det er faktisk som å sitte i badstu hele dagen, takk og pris for aircondition sier jeg bare!

Tilbake til overskrifta. Idag var min første dag på Corona og det gikk faktisk kjempebra! Var mange nyskjerrige amerikanere og utrolig hyggelige lærere! Men jeg merket at etter skolen var jeg bra sliten (Noe jeg fortsatt er). Det kommer nok av lite søvn og at alt bare går i ett. Det går seg nok til etter hvert!
Jeg har ikke meldt meg på noen sport enda, men skal se hva de tilbyr og hva jeg kan melde meg på.

Her er foresten noen bilder fra i går! Tok en tur til byen og får å sjekke ut ASU som er universitetet der den nest eldste vertssøstera mi (Julia) går. Min første amerikanske frokost, måtte selfølgelig ta bilde.

Her kommer bilder fra en bygning med studentboliger, Julia har deler en leilighet her med en annen jente. Det er så utrolig fint og moderne! Men det er kanskje ikke så rart når Tempe er en universitet-by! Tror det var slik at ASU har flest studenter i hele USA!


Stor TV ved basenget! Helt ok liksom.

Har ikke noen bilder fra min skole, men kommer sikkert etter hvert :)

 Ingen kommentarer

Vadsø-Oslo-London-Phoenix

Hei! Kom fram til vertsen rundt den her tida igår. Til nå koser jeg meg veldig og familien er helt topp. Har vært innom flere matvarebutikker idag samt andre steder. Har også kjøpt ny mobil, klarte selfølgelig å miste min på flyet!! Tenkte å skrive litt om reisen.

Først tok jeg fly fra Vadsø til Oslo. Da jeg kom fram på Gardemoen satt jeg alene på Starbucks i kanskje en time da jeg pluttselig fant Catarina som skulle til Canada. Vi satt oss ned og ventet hele natten ilag. Deretter kom det bare flere og flere så til slutt var det tid til å dra. Satt ved siden av en som skulle til sør-Amerika på flyet, veldig koselig fyr :)

Da vi var kommet til London fikk jeg beskjed om at jeg skulle sitte på flyet til Phoenix med Lucas fra Sverige. Vi var også de eneste som reiste rett til Phoenix. Så når vi kom til flyplassen fant jeg Lucas og vi spiste Brunch. Etter det dro jeg han med meg på litt shopping, han var heldigvis veldig tolmodig så det gikk fint! Flyturen til Phoenix tok 10 timer og kunne ikke hatt det bedre med Lucas ved siden av. Han bor også i nerhetan av min by så tipper vi ses igjen :)

Oslo-London


Catarina (Canada)
Her sitter gjengen og venter på flyet til London.

London-Phoenix
Lucas (han bor i Gilbert like ved Tempe)


Maten var utrolig god. Det her var foresten under "Breakfast"

Så var vi i lufta!
Rocky Mountain

Har også video fra da vi landet i Phoenix, skal legge den ut senere for det var utrolig fint og mye større enn forventet! Tempe er foresten en slags bydel av Phoenix selv om det er skrevet som en egen by.

#UtvekslingIngen kommentarer

Plutselig på gardemoen!

Ja, vet ikke hvor jeg skal begynne engang, men kan vel starte med å si at jeg sitter på gardemoen nå! Ble desverre ikke tid til å skrive et innlegg før jeg dro, men kan skrive nå om de hektiske 24 timene jeg har hatt. 

Jeg fikk endelig den etterlengtede tellefonen fra STS om vertsfamilie i går mårrest og både jeg og mamma var helt hysteriske og gråt. Jeg hadde kommet inn i Arizona, men hun fra STS visste ikke hvor i Arizona eller noe om vertsfamilien. Men det gjorde liksom ingen ting for hun sa at hun skulle prøve å sette meg på et fly på tirsdag/onsdag og da kunne jeg ha litt tid på meg og få snakket med familien... men neida! Hun ringte senere på dagen og sa at siden skolen allerede hadde begynt så ville hun helst at jeg skulle dra lørdag (i morgen). Siden jeg bor i Vadsø så måtte vi bestille flybilett til meg til i dag. Så hadde faktisk en dag på meg! Helt utrolig at vi faktisk fikk det til! All ære til verdens beste foreldre som har vært så tolmodige og hjelpsome! 

Jeg tok flyet fra Vadsø til Kirkenes kl. 18.45 idag og sitter nå på Gardemoen, skal sitte her til rundt 6 på morgenen for da skal jeg møte resten som også reiser idag. Men til det aller viktigste: 

Jeg har fått familie i Tempe i Arizona som er en by med nesten 170.000 inbyggere og som dessuten ligger rett utenfor Phoenix. Jeg skal gå på Corona Del Sol High School med 2700 elever. Vertsfamilien har jeg ikke hatt kontakt med enda siden det ble så kort varsel og at jeg faktisk ikke fikk vite noe om dem før i dag formiddag. Så får forhåpentligvis snakket med dem inatt. Familien består av vertsmor (Debra), vertsfar (Frank), vertssøster(Natalie) og vertsbror (Austin). Tror jeg skal vente litt med å legge ut så mye om familien intil jeg har snakket med dem! 


Joda, Arizona er en ørken-stat! Skolen jeg skal gå på. Skolefargen er foresten oransje, sånn type gresskar-oransje. Men det skal sikkert gå fint :)

Vi snakkes en annen gang, nå starter eventyret!

#UtvekslingIngen kommentarer
Les mer i arkivet » September 2013 » August 2013 » Juli 2013

MAREN H. VIKEBY

17år - Vadsø/Finnmark Utvekslingselev i Tempe, Arizona skoleåret 2013-2014

+ Legg meg til som venn

TRANSLATE

TWITTER

ARKIV

SISTE INNLEGG

DESIGN

  • Albiss.blogg.no
  • hits